Hälsotips från resenärer

smile-122705_1280Allt fler svenskar har upptäckt fördelarna med att vårda sin personliga hälsa under en resa till Thailand. De delar gärna med sig av sina erfarenheter. För tillfället är det väldigt attraktivt att laga sina tänder i Thailand. Framförallt beror det på att de populära turistorterna i Thailand har anpassat sig och flera nya och moderna kliniker har öppnats. Det går snabbt att få tid och tandvården håller hög kvalitet. En turistort som är en av svenskarnas favoriter är Phuket. Där erbjuds en rad olika tandvårdstjänster till ett billigt pris.

Varför åka till Thailand för att laga tänderna?

Under en undersökning i Sverige är det inte ovanligt att få besked om hål och sprickor. När man sedan gör en kostnadsberäkning upptäcker man ofta att det blir minst sagt dyrt att få tänderna lagade. Samtidigt är tänderna väldigt viktiga och det går inte att lämna tandproblem utan åtgärd bara för att det är dyrt. En tandvårdstjänst som kanske kostar 10 000 kronor i Sverige kan gå att hitta för 2000 kronor i Thailand. De pengar som sparas kan man istället semestra för. Många svenskar väljer alltså att fixa tänderna i Thailand och på så sätt finansiera sin semester.

Blekning av tänder

Att bry sig om sitt utseende är inget konstigt. Ett vackert vitt leende är mycket attraktivt. Ett tips till svenskar är att även överväga tjänster som har med utseendet att göra under semesterresan till Thailand. Tandblekning är ett sådant exempel. I Sverige blir det ofta dyrt att bleka tänderna, åtminstone om man gör det hos en professionell tandläkare. I Thailand däremot kostar det ungefär en tredjedel så mycket eller ännu mindre. Generellt sett behöver man inte boka något i förväg, utan det kan vara en åtgärd som man väljer att göra när det passar under semestern. Frågar man på morgonen finns det oftast en tid redan dagen efter. Tandläkarna pratar engelska och är välutbildade.