Aktiv semester

1280px-Phi_Phi_Island_Tour_(4297214274)För att må bra och hålla sig frisk är det viktigt att leva ett aktivt liv. Med det menas att röra på sig och utmana sig själv fysiskt. Alltför många svenskar lever ett stillasittande liv. Resultatet blir ofta olika krämpor i bland annat rygg och nacke. Vår kropp är gjord för att användas och det bör man inte göra avkall från ens på semestern. Därför har aktivt semesterfirande blivit allt populärare. Försök att utmana dig själv under semestern och hitta nya spännande aktiviteter att prova på.

Vilka aktiviteter kan man ägna sig åt i Thailand?

Thailand är ett stort och folkrikt land med ett enormt utbud av aktiviteter. Detta blir bara ett litet axplock, men några saker som är värda att nämna är thai-boxning, klättring, dykning och vandringar. Dykning har möjlighet att bli en fantastisk upplevelse, särskilt för den som enbart är van vid grumligt vatten i Skandinavien och nu möts av klarblått och varm vatten med ett otroligt djurliv. Ett tips är att använda sig av de kunniga guider och instruktörer som särskilt riktar sig mot turister. Redan vid planeringen av en semester till Thailand är det rekommenderat att försöka placera ut aktiviteter med jämna mellanrum.

Guidade turer och vandringar

För att se så mycket som möjligt av Thailand är ett hett tips att ge sig ut på guidade turer. Ofta baseras dessa turer på Thailands rika historia och kultur. Det finns till exempel hela tempelstäder att besöka. En del destinationer nås bäst med cykel. Att cykla tar längre tid än att åka bil, men fördelen är att man ser betydligt mer och det är härligt att röra på sig och få motion. En favorit bland turister är Ayuttahaya. Staden ligger ungefär 8 mil norr om Bangkok och var en gång i tiden Thailands huvudstad. Där finns det mycket att se och uppleva.