Medicinsk turism

Interior-BI-BuildingSkillnaden mellan traditionell turism och medicinsk turism är att i det sistnämnda finns ett inslag av hälsovård. Omfattningen av denna hälsovård varierar stort. För svenskar är det populärt att utföra tandvård i Thailand. En stor anledning är att Thailand har betydligt billigare priser än i Sverige. Samtidigt är säkerhet, service och kvaliteten på tandvårdstjänsterna på en hög nivå. En annan fördel är kortare väntetider. Väljer man en thailändsk tandläkare finns möjligheten att spara tusentals kronor. Dessa pengar kan istället läggas till semesterkassan. Inte sällan är priset lägre än hälften av vad en patient skulle betala för likvärdig vård i Sverige.

Thailand erbjuder mer än bara tandvård. I landet finns ett stort utbud av olika vårdinrättningar. Vissa lägger in enklare operationer under ett besök i Thailand. Större och mer komplicerade operationer är sällan rekommenderat på grund av resan, men när det gäller enkla kirurgiska ingrepp, skönhetsbehandlingar och allmänna hälsokontroller är det ett perfekt alternativ. Vad många uppskattar är att mottagandet är väldigt varmt på nästan alla kliniker. Thailändsk personal är oerhört serviceinriktade och gör allt för att patienten ska trivas. En del är vana vid att behöva vänta lång tid i väntrum, medan i Thailand tar det sällan mer än någon kvart för att få träffa en specialistläkare. Det har gjort Thailand till en av de mest attraktiva destinationerna för medicinsk turism, även kallat hälsoturism och sjukvårdsturism.

Patientsäkerhet och modern utrustning är av stor vikt. I Thailand är personalen kompetent och vårdinrättningarna använder sig av modern medicinsk utrustning. Lyssna gärna på omdömen från andra patienter som har besökt Thailand för vårdtjänster. Ibland förekommer förutfattade meningar om att vårdtjänsterna skulle ha bristfällig kvalitet, när verkligheten är en annan. Generellt sett är det både tryggt och enkelt att köpa vårdtjänster i Thailand. Möjlighet finns att spara pengar medan man dessutom njuter av en härlig semesterresa.